Rehabilitering: Pilestredet Park - ombygging av leilighet

ARBEIDSOMFANG: Ledsten arkitektur AS har prosjektert alle innvendige arbeider for rehabilitering – inklusive spesialdesign av fast innredning og møbeler.
ADRESSE: Pilestredet Park
FERDIGSTILT: 2018
AREAL: 80m2 
MATERIALBRUK/MILJØ: Gjenbruk av bygg og gjenbruk av inventar på bad. Samt kundens eksisterende møbler. Eksisterende tregulv ble slipt opp og utbedret.
Forøvrig benyttes slitesterke varige naturmaterialer i nytt konsept. Ny LED belysning.
PROSJEKTLEDER LA: Ellen Ledsten, int ark mnil
ENTREPRENØR: Snekkerarbeider Haugland Interiør/ Robert Røsbakken.
BYGGHERRE: Privat

HISTORIE: Det gamle Rikshospitalet ble i 2000 bygget om til leiligheter. Det gamle sykehuset hadde god takhøyde og leilighetene fremstår derfor som generøse, men bortsett fra et lakket tregulv var alt av inventar hvitt og av enkleste sort. LEDSTEN ARKITEKTUR AS fikk i oppdrag å gjøre leiligheten representativ og hyggelig for en mann som bor alene. Han ønsket å glede seg til å komme hjem, og ha en lun hule der det også var fint å invitere gjester. (Se bilder fra før oppgradering nederst)
MATERIALVALG: Gulvet ble beholdt, slipt og oljevokset med svak pigment. Ellers var hovedideen å få mer lys inn i gang og stue. Ved å erstatte tette gipsvegger med høye lydisolerte glassfelt slipper nå lys fra kontor og soverom inn i både gang  og stue. Kjøkkenet er bygget opp i mørk grå Valkromat og fondveggen i stuen er malt sort for å skape en ramme rundt spiseplassen Kjøkkenøya er markert med en vakker sandsten og rommene har generelt fått mer lunhet med utstrakt bruk av eik i døromramminger og fastfelt. Belysningen er skiftet og deler rommene inn i soner med varmt LED lys. I gangen skjuler en vakker glasskive garderoben og rommet har blitt åpent og lyst når man kommer inn. Nye tunge velurgardiner  i stue og soverom luner ytligere og tar av for klanglyd. Høy materialkvalitet, masse dagslys, vakker belysning og inndeling i soner har gjort en pregløs upersonlig leilighet om til et herlig sted å være både på kalde vinterkvelder og på sommeren med døren åpen til balkongen. 


Tegninger og materialer


Bilder fra før rehabilitering