Ledsten_0641b+copy.jpg

Rehabilitering: Fellesarealer/glassgård Vika Atrium

ARBEIDSOMFANG: Rehabilitering fellesarealer,fasader, tre trappeløp,innganger leietagere etc. nytt vindfang, og skiltplan.
ADRESSE: Munkedamsveien 45
FERDIGSTILT: 2008
AREAL: 4000m2 (rehabilitert fellesområde)
MATERIALBRUK/MILJØ: Varige naturmaterialer. Hovedsaklig, heltre valnøtt, beiset eik, glass og hvit granitt.  
BELYSNING: Lystoffrør innfelt i gipshimling, med innslag av halogen for effektlys. Stor (D 2,5m) stål og glass lysekrone.
PROSJEKTLEDER LA: Ellen Ledsten, int ark MNIL
ENTREPRENØR: JI-Bygg AS
BYGGHERRE: Olav Thon Gruppen
BRUKER: Leietagere, hotell -og konferansegjester i atriet
OPPRINNELIG ARKITEKT/ BYGGEÅR: Lysaker Mølle / 1989

BESKRIVELSE: Da Ledsten Arkitektur AS fikk i oppdrag å oppgradere inne i  atriet, fremsto arealene som svært utdatert med rosa/lilla / blå fasader . Dunkel belysning med utelykter og ødelagte metallhimlinger mange steder. Trappene hadde liggende stålrekkverk som ikke tilfredstiller dagens krav til sikkerhet mot klatring. Ti meter høye plasttrær og småblomster bidro til å gjøre arealene lite tiltalende. Bygg fra 80 tallet er en tung materie å gripe fatt i. Materialer og formspråk som har kvaliteter fra byggets opprinnelse kan være vanskelig å se blant rosa pynteborder og dunkle metallhimlinger . En lang tankeprosess i forhold til valg av nye temaer og bevaringsverdige elementer var derfor nødvendig. All sten, og stål er bevart. Ut over det er himlinger og vegger erstattet av nye materialer. Hele atriets fasade er malt hvit. Bak atriumsheisene er det en tidligere usylig veggskive som vi har valgt å kle med finer for å oppnå en stor flate av treverk som bakgrunn for stålet. Sammen med lameller av valnøtt på alle gulv i trappene, har vi fått inn et vennlig materialet mot den hvite stenen og stålet.

PROSJEKTET ER PRESENTERT I NIL’S ÅRBOK 2009


Tegninger


Prosess - bilder av arealene før rehabiliteringen